2014. november 16., vasárnap

Fehér tábla - a sokoldalú megoldás

A mai, rohanó, vizualitásra épülő világunkban már nem elég mindent szóban elmondanunk. Sokkal célra vezetőbb, ha láttatjuk a gondolatainkat, mondjuk egy táblán. 

Ez segít a tervünk megértetésében, tisztázásában és mivel a legtöbben vizuális alkatok vagyunk, jobban megjegyezzük, amit leírva, lerajzolva látunk. Minden irodában szükség lehet rá!

Egy mobilis, fehér tábla szinte bárhol hasznos. Egy irodában jól jöhet prezentáció alkalmával, a táblára felírhatjuk a főbb gondolatainkat, mágnessel rögzíthetjük a rajzainkat, az ábráinkat, sőt a megértés érdekében magunk is rajzolhatunk megfelelő tollal a tábla felületére. Ezáltal sokkal összetettebb és világosabb előadást prezentálhatunk. Egy megbeszélés, meeting esetében is segítséget nyújt a kérdések, a programok, a feladatok lejegyzésében, így összeszedettebb és időtakarékosabb megoldást tesz lehetővé az összejövetelek során. Egy olyan irodában, ahol fő szempont a kreativitás, a feladatok közös kitalálása, ott nagy szükség van egy mágneses, írható táblára. A közös ötletelés során ráírhatjuk a táblára a már összeszedett gondolatokat, ötleteket hatékonyabbá téve a csapatmunkát és ösztönözve a dolgozókat. Tehetünk rá képet, diagramokat, így sokkal színesebbé és egyedibbé válhat az iroda és a munkánk.

A mobil tábláknak sok fajtája van. Van, amelyiknek a táblája fekvő és álló helyzetben is használható. Egy másik fajtának forgatható a táblarésze, így mindkét oldalára írhatunk. A táblák egy csoportjának még a magassága is állítható, hogy mindenki úgy alakítsa a tábla szintjét, ahogy neki a legkényelmesebb. A lábai is különbözőek lehetnek, létezik görgős lábbal azoknak, akik a mobilitást és a könnyen mozdíthatóságot részesítik előnyben, és fix lábak azoknak, akik a stabilitást és egyhelyben tarthatóságot preferálnák. Azonban, akiknek mindkettő fajta tetszik, és úgy gondolják, időnként ezt, aztán azt tudnák jobban kihasználni, kapható olyan mágneses, fehér tábla, amihez tartozékként vehetünk cserélhető görgős lábat.

Népszerűek az úgy nevezett, flipchart táblák. Ezek olyan prezentációs eszközök, aminek lapozható lapjai vannak, így visszakereshetjük az ábráinkat és az írásunkat. A flipchart táblák flipchartpapír tartóval rendelkeznek, ami rögzíti a papírt a munka idejére, de cserélhetővé is teszi. Ez által a papír eltehető és később is visszakereshető könnyedén. Akár egy iskolában vagy egy kis cég, bolt működésében praktikus segítség lehet.

Egy fehér tábla dizájnos megjelenésével minden irodához passzolhat. Ezzel felkészülhetünk az év végi hajtásra és az újesztendőre is. Elengedhetetlen tartozéka minden modern munkahelynek, ahol eredményes munkára törekednek. Valamint nem csak a munkában hasznosítható, csapatépítések, karácsonyi ünneplések, versenyek során is alkalmas eszköz. Minden cég örülne egy ilyen sokoldalú és praktikus ajándéknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése