2015. június 26., péntek

Miért szükséges a klímaberendezések tisztán tartása? 3. – az autó

Nem csak az irodai és lakossági klímaberendezések tisztítása és tisztán tartása az elengedhetetlen, hanem az autóké is az.

Szakemberek mutatták ki, hogy a legtöbb gépjármű belterében a külső levegőből származó vírusok, baktériumok és kórokozók, valamint az autóban fogyasztott élelmiszerek maradékai által kialakult penészgombák is megtelepednek a berendezésen, melyek az egészségre ugyanúgy ártalmasak, mint a már említett különböző helyiségben lévő légkondicionálókban megtalálható mikroorganizmusok.

Több B2B webáruházban olyan klímatisztító és fertőtlenítő sprayt is megvásárolhatunk, amely segítségével a gépjárműben érezhető kellemetlen szagok megszüntethetőek. Használata nagyon egyszerű, mivel a sprayhez csomagolt csövet csak rá kell rakni a szórófejre, a másik oldalát pedig a nyílásokba kell helyezni. A palack tartalmát az összes nyílás között, vagy legalábbis a tisztítandó légbeömlő nyílások között szét kell osztania.

Ha ez megtörtént, akkor az autó fűtését a leghidegebb állásra kell állítania, majd ki kell szállnia az gépjárműből. A kívánt hatás érdekében az ablakokat és az ajtókat szükséges bezárnia. 15 perc eltelte után nyissa ki az autót, állítsa le a motort és jól szellőztesse ki a gépjárművet. Első kézből fogja tapasztalni, hogy a kellemetlen szag eltűnt, így a megtelepedett baktériumok és különböző egészségre ártalmas részecskék is eltűntek az autójából.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése