2015. július 30., csütörtök

Az iroda tisztán tartása




Minden évszakban, így nyáron is gondot jelenthet az irodai helyiségek karbantartása, holott ez egy nagyon fontos feladat, mivel a dolgozókon kívül az ügyfelek fogadása is történhet ezen a helyen. 

A legmelegebb évszakban a különböző fák levelei, részecskéi, a rengeteg por a szárazság miatt bekerülhet az irodába, és ez kellemetlenné teheti az ottlétet. Nem is beszélve a sorozatos nyári záporokról, amikor az esővíz idézhet elő koszosodást. Egyszerűen beázhat a helyiség és nyomot hagyhat, vagy az ember belép a tiszta helyiségbe azzal a cipővel, amit az esős utcán is hordott, és máris kész a kosz!

A legtöbb helyen ma már különböző virágok, szobanövények is vannak az irodákban, hogy feldobják a hangulatot, így ezekre is muszáj vigyáznunk, hiszen a por, a szárazság nagyon ártalmas lehet számukra.

Elsősorban fontos tehát a benti levegő frissen tartása, tisztítása, a különböző káros anyagoktól való megszabadítása. Erre igazán alkalmasak a különböző fertőtlenítő spray-k, amelyek megtalálhatóak webshop-okban.

Különösen kell vigyázni az ablakok makulátlanságára, hiszen ezeken keresztül árad be a napfény, amelynek jótékony hatása van és minden szervezetnek szükséges. Az ablaktisztítók könnyedén távolítanak el bármilyen szennyeződést az ablakról.


 

A sok por leülepedhet a számítógépeken, a szekrényeken, polcokon, és a padlón is. A legelsőhöz erre kitalált tisztítófolyadék a megoldás, amivel nagyon egyszerűen meg lehet védeni eszközeinket attól, hogy tönkremenjenek. Nem csak az elektronikai eszközöket kell félteni a porosodástól, hanem minden más eszközt az irodában, hiszen esztétikai okból is nagyon fontos a portalanítás.



A rossz légkörért akár egy kellemetlen szag is felelős lehet, amely gyorsan elterjedhet az összes helyiségben, éppen ezért légfrissítőt mindenképpen ajánlatos beszerezni. Kaphatóak már az időzített légfrissítők is, amelyek bizonyos időközönként gondoskodnak a megfelelő illatmennyiségről.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése