2015. március 19., csütörtök

Vezeték nélküli prezenter, a profi előadás kulcsa

A cégek többsége általában tart prezentációkat. Ez megnyilvánulhat egy év végi összesítő, egy jövőbeli stratégia ismertetése vagy az ügyfelek részére bemutatott terv formájában, ami nemcsak házon belül történhet, hanem a nagyközönség számára tartott előadás is lehet.

Egy hasonló alkalomkor szinte elengedhetetlen, hogy a modern technológiák egyszerű eszközeit használjuk. Mégis sok cég megmarad a régi technológiáknál és nem haladnak a korral, pedig a modern technikai eszközök a tájékozottságukat és a professzionalizmusukat is jelezhetik.

A vezeték nélküli prezenter segítségével gördülékenyebbé válhatnak az előadások, mert használata gyors és egyszerű anélkül, hogy megakasztana minket a beszédben. Ez a prezenter hasonlít egy egérhez, de mégis más funkciókkal bír. A prezentációs alkalmazások használatát könnyíti meg, hiszen nem kell az asztalnál ülnünk ahhoz, hogy diát tudjunk váltani, mert ezzel az eszközzel tudunk lapozgatni közöttük. Ma már sok előadás található arról, mitől jó egy prezentáció és, miként ragadhatjuk meg még jobban a hallgatóság figyelmét, ezért fejlesztették ki ezt az eszközt, ami nem korlátoz a szabad mozgásban, így bátran, kötöttségek nélkül tarthatjuk az előadást.

Sok fajtája létezik ennek a vezeték nélküli prezenternek, így mindenki a saját igényei szerint választhat. A hatótávolsága mindegyik terméknél minimum 10 méter, de van, amelyik számítógéptől 18 méter távolságra is használható. Így a nagyobb hatás érdekében szabadon mozoghatunk, leülhetünk és kommunikálhatunk a hallgatósággal. A legtöbb fajtája lézermutatóval rendelkezik, ezért nem csak a diákat tudjuk váltogatni, hanem a dián belül egy ábrát, számot vagy részletet is ki tudunk emelni, ami segíti az előadásunk megértését.

Aki nem szeret sok technikai eszközt magával hordozni és csak a legfontosabbakat tartaná magánál, annak ideális választás lehet a memória kártyát tartalmazó USB vezeték nélküli csatlakozó. Több prezenter olyan USB csatlakozóval van ellátva, ami 1 GB tárhellyel rendelkezik, így az előadásokat is azon lehet tartani. Az USB csatlakozó használatához nem kell letelepítenünk egy új programot, mert azonnal, mint egy normál USB, alkalmazható. A vezeték nélküli prezenter a legtöbb prezentációs programmal kompatibilis, így a leggyakrabban használt Windows PowerPoint és az Apple Keynote alkalmazásokkal is. A prezenter fajtájától függ, hogy milyen áramforrással működik, mert egy része AAA elemmel/ elemekkel működik, egy része pedig akkumulátorral rendelkezik, amit időnként fel kell tölteni a használathoz.

A vezeték nélküli prezenter praktikus és könnyen kezelhető technika, ami sokat segíthet a mondanivalónk megmagyarázásában és átadásában. A szabad fizikai mozgással felkelthetjük a közönségünk figyelmét, és akadálymentesen, valamint kreatívan prezentálhatunk. Ez a technológia ma már elengedhetetlen egy profi cég előadásához, főleg ha még azt is megnézzük, hogy nem kerül nagy befektetésbe a beszerzése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése