2014. december 19., péntek

A webáruházak nem zárnak be!

Már korábban is sok szó esett a médiában arról a törvényjavaslatról, hogy vasárnap tartsanak zárva a boltok, ami a dolgozók pihenését szolgálja. 

Amennyiben zárva is vannak az áruházak, az online beszerzési oldalakról bármikor meg tudjuk rendelni az irodába szükséges termékeket. 2015. március 15-től a KDNP javaslata szerint a boltok vasárnap zárva tartanak. Habár ezt a törvényt megszavazták, sok kikötést rögzítettek, amik majd megkönnyíthetik a vasárnapokat.

· Az adventi időszakban és az év egy választható vasárnapján nyitva maradhatnak az üzletek.
· A 200 négyzetméternél kisebb boltok nyitva lehetnek, ha egy 1/5-öd részben tulajdonos vagy a rokona dolgozik benne.
· A pékségek és a kizárólag tejterméket árusító boltok 5 és 12 óra között lehetnek nyitva
· Az újságosok és a virágüzletek 6 és 12 óra között tarthatnak nyitva.
· A sportlétesítményben lévő boltok csak a rendezvény idejére nyithatnak ki.
· Nem vonatkozik ez a törvény a gyógyszertárakra, a benzinkutakra, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő boltokra, a reptéri üzletekre, a büntetés-végrehajtási intézetekre, az egészségügyi intézetekre, a katonai épületekben lévő boltokra, és a piacokra és a vásárokra sem. 

Nem zavarja meg a kereskedelmi jellegű turisztikai és a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltatási tevékenységet, a szálláshelyen végzett kereskedelmet, a vendéglátást, a világörökségi területen található üzleteket, valamint a kulturális tevékenységet és a fürdőszolgáltatást kiszolgáló kereskedelmet sem ez a törvény.

De az beszerzési platformok webshopjából való vásárlást ez nem korlátozza. Online vasárnap is bármikor megrendelhetjük a vállalathoz szükséges eszközöket. Már ezért érdemes a világhálón rendelni, mert így nem kell azon aggódnunk, hogy vajon az üzlet nyitva van-e vasárnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése