2014. február 18., kedd

Okosóra

A kütyüvilág legújabb és legtrendibb dobása a 2013-ban piacra került okosóra. Feltalálója, Eric Migicovsky célja az volt, hogy állandó zsebből előhalászás nélkül tudja megnézni értesítéseit, vagy lapozhasson lejátszási listájában. 

Az okosóra segítségével az iPhone, iOs és Androidos telefonok egyszerű funkcióit irányíthatjuk. Mindezt az óra és a telefon közötti Bluetooth összeköttetés teszi lehetővé. Mennyivel egyszerűbb és diszkrétebb az óránkra, egy hagyományos kiegészítőre pillantani, mint előkapkodni a telefonunkat minden ötödik percben! Bizony, hasznos lehet ez az egyszerűsített okostelefon használat vezetés közben, tárgyaláson, vagy ha éppen sietünk, nem utolsó sorban pedig állandóan kéznél van.

A Pebble forradalmi találmányának természetesen villámgyorsan megjelentek versenytársai is, és olyan óriások dobtak piacra saját okosórát, mint a Sony, a Samsung vagy akár az Adidas. Olcsóbb változatok is készülnek kevésbé ismert márkajelzéssel, így az 100-500 dolláros órákon kívül elérhető például az Archos 50 dolláros változata is. Az okosórában rengeteg lehetőség van, számos dizájner tervezett igen különleges megjelenésű okosórát, a piaci verseny pedig újabb és újabb funkciókkal bővíti az új termékeket, habár Eric Migicovsky eredeti elképzelése épp az volt, hogy a lehető legegyszerűbb megjelenésű és funkciókkal bíró órát alkosson a könnyű és gyors használhatóságért. Érdemes szemmel tartani az okosóra piacát, elképzelhető, hogy hamarosan minden üzletember kiegészítőjévé vagy nagyvonalú üzleti ajándékok tárgyává válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése