2014. február 25., kedd

Hamarosan jön a Samsung Glalaxy S5 ujjlenyomat szenzorral

Február 24-én, a Mobile World Congress, keretében mutatták be, Barcelonában a Samsung Galaxy S5 modelljét, amely beépített ujjlenyomat leolvasójával versenyre kelt az Apple iPhone 5S-sel. 


A Sammobile múlt héten megjelent leírásából már eddig is sokat megtudhattunk a várható újításokról, így arról is, hogy az okostelefon képernyőjének feloldására ujjlenyomat szenzort építettek be. Az úgynevezett „home button” gombhoz, ami a készülék alján, a képernyő alatt található, akárcsak az iPhone 5S esetében. Az ujjbegyünket lapjával a home button-ra szorítva olvassa be ujjlenyomatot a szenzor, ellentétben a korábban felröppent pletykákkal, melyek arról szóltak, hogy a Samsung az érintőképernyő teljes felületét fogja ujjlenyomat szenzorként használni.


A készülék feloldásán kívül tulajdonosa hét másik ujjlenyomatot rendelhet hozzá az egyes alkalmazásokhoz, de emellett a hagyományos biztonsági módszerek továbbra is elérhetőek, mint a PIN kód használata, továbbá PayPal-on történő fizetés esetén is helyettesíthető a biztonsági kód az ujjlenyomat olvasással.
Az ujjlenyomat olvasó az új divatőrület az okostelefonok világában. Az iPhone legújabb modelljén kívül a HTC One Max is rendelkezik már ezzel a funkcióval.

Habár csak egy hónappal ezelőtt röppentek fel a pletykák a Galaxy S5 ujjlenyomat szenzoráról, a Samsung vezérigazgatója már azt is közölte, hogy dolgoznak az írisz-olvasó biztonsági technológia kidolgozásán és okostelefonba építésén.

Az egyébként vízálló készülékben az ujjlenyomat olvasón kívül pulzusmérő és 16 megapixeles kamera is helyet kapott, utóbbiról azt mondják, jóval gyorsabb auto focusra lesz képes, mint az elődök. A „gyermek mód” használatával pedig letilthatunk bizonyos alkalmazásokat és funkciókat, így ha a gyerek kezébe adjuk a telefont, nem kell félünk, hogy e-mailt küld a főnökünknek vagy kínos képet posztol a Facebookra. A Samsung Galaxy S5 világszerte április 11-én kerül forgalomba, akárcsak a Samsung új okosórája, a Gear 2, amelyet a Gear-hez képest több fitness funkciót tartalmaz, és háromszor hosszabb a működési ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése