2014. április 2., szerda

A raktárpiac rekordbővülését várják

A CBRE legfrissebb jelentése szerint, manapság az európai kereskedelmi ingatlanpiac legkiemelkedőbben fejlődő része az ipari és logisztikai piac.

Európában a tavalyi év, azaz 2013 során az ipari ingatlanokba áramló befektetések értéke 50 százalékkal emelkedett, amit a legnagyobb éves növekedési ütemként tartottak számon a kereskedelmi ingatlanok területén. A gyors fellendülést a bérlői piac erőssége és a fogyasztók növekvő kereslete mellett a befektetői érdeklődés változása is segítette. Míg korábban az ipari ingatlan egy nagyon szűk beruházói kört vonzott, a mostani alacsony kamatkörnyezet és az európai gazdasági növekedéssel kapcsolatos hivatalos pozitív várakozások miatt előreláthatólag szélesebb befektetői kör fog kialakulni ebben az ingatlanszektorban. A magasabb hozamszint és az esetenként növekvő bérleti díjak vonzó befektetési alternatívává teszik az európai logisztikai és ipari ingatlanokat.

Joerg Kreindl, a CBRE közép és kelet-európai ipari ingatlanokért felelős igazgatójának nyilatkozata szerint Közép- és Kelet-Európa azon területek egyike, ami sokat profitál a fent említett változásokból. A bérleti díjak eddigi legalacsonyabb árfekvése és a növekvő ipari termelés miatt jó eséllyel nem sokára több piacon is egyre jobb eredményeket fognak elérni. A régió gyorsan fejlődő infrastrukturális hálózata és a végfogyasztónak szállító online áruházak bővülése remek lehetőségeket nyújt a fejlesztőknek is.”

A Nyugat-Európa és Közép-Kelet-Európa közötti kapcsolat javulásával és az ipari termelés emelkedésével a specializált logisztikai társaságoknak nagy valószínűséggel jelentősebb megbízásai lesznek az idei év során. A hatékony megoldások iránti kereslet extra bevétellel kecsegteti a jól megközelíthető létesítményeket és a nagy áteresztőképességű városi telephelyeket. Az óriási méretű raktárak központosított üzemeltetése és raktározási technológiája azon előnyök között van, amelyek az irántuk való kereslet jelentős bővülését okozták az elmúlt évben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése