2014. március 15., szombat

Adathordozó-tárolók

Adathordozóinkra érdemes nagyon vigyázni, hogy élettartamuk minél hosszabb lehessen. Ehhez nyújtanak nagy segítséget a különféle adathordozó-tárolók.

CD/DVD tok
A CD-t, DVD-t tárolhatjuk tokban. Ha egy-egy terméket veszünk, azt általában automatikusan tokkal együtt kapjuk, de abban az esetben, ha egyszerre többet vásárolunk, előfordul, hogy nem jár hozzá külön tok. Illetve a tok is megsérülhet, ilyenkor van szükség újra. Lényegük, hogy védjék a lemezt a különböző karcolásoktól és egyéb sérülésektől.

CD/DVD tartó
A tartó arra szolgál, hogy a különböző tokkal ellátott CD-ket/DVD-ket hatékonyan tudjuk tárolni. Ennek következtében átláthatóbbak, rendezettebbek lesznek a különféle lemezeink.

CD/DVD mappa
A lemezeket mappában is tárolhatjuk, ez esetben nincs szükség tokra. A CD/DVD mappa egy fényképalbumhoz hasonlatos, amelyben lapozva láthatjuk a különböző CD-ket, DVD-ket. Előnye, hogy kis helyet foglal, illetve könnyen szállítható, így utazásokhoz ajánlott. Hátránya viszont, hogy nem látható át könnyen a lemezgyűjteményünk.

Azok a cégek, melyek mindennapi munkájuk szerves részeként használják a számítástechnikát, elektronikus adataik esetleges elvesztése után nem képesek folytatni működésüket. Fontos tehát vigyázni az adatokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése