2014. március 18., kedd

Az iroda egyik legfontosabb eszköze, a nyomtató 1.

A nyomtató a számítógép egyik fontos hardveregysége, az irodai munka nélkülözhetetlen eszköze. A dokumentumok papíron történő megjelenítésére mindig szükség lesz, még a digitalizálás nagyfokú terjedése mellett is. 

Számos, különféle típusú és technológiát felhasználó nyomtató van a piacon, amelyek más-más funkciókkal rendelkeznek.

Lézernyomtató
A lézernyomtatók fő része a dob, amely az elektromosságot felhasználva működik. A nyomtatás során egy lézersugár soronként megvilágítja ezt a dobot, ami felmelegszik, és így a beleégeti a festéket a papírba. A fekete-fehér lézernyomtatók mellett már léteznek színes termékek is, a négy különböző szín eléréséhez négyszer kell ennek a lézersugaras folyamatnak lejátszódnia.

Tintasugaras nyomtató
A tintasugaras nyomtató tintapatronok segítségével dolgozik, amelyek cserélhetőek. Néhány típusnál a színeket egyesével lehet kicserélni, de a legtöbb fajtánál a három színt egy nyomtatópatron tartalmazza. Választási lehetőségként rendelkezésre állnak többféle nyomtatási sebességgel rendelkező termékek is. Minél modernebb egy gép, annál gyorsabban tud nyomtatni.

Mátrix nyomtató
A mátrix nyomtatók az írógépek modern változatának tekinthetőek. A gépek 9 vagy 24 tűt tartalmaznak, amelyek az ütéskor rányomják a betűt a papírra. Ezekkel nem minden esetben érhető el túl jó minőségű kép.

Nagyformátumú nyomtató
Ha nagyobb formátumban szeretne nyomtatni, válassza az A/2-es, A/3-as lapot is kezelni tudó nyomtatók egyikét. Ezek kiválóan alkalmasak térképek, poszterek, plakátok készítésére.

Thermo nyomtató
A hőpapíros nyomtatók egy speciális tekercset használnak. Hátrányuk, hogy az általuk használt papír viszonylag drága, és a napfény is károsítja a kinyomtatott dokumentumot. Többféle gyártó termékei vannak forgalomban, ezek között a legnagyobb különbségeket a felbontásban tapasztalhatja.

Szilárdtintás nyomtató
Ha Önnek fontos a környezetvédelem, válasszon szilárdtintás terméket. Ezek a berendezések kevesebb tintát használnak fel, és a hulladék is szilárd állapotú. A nyomtatók szilárdtinta rudakat használnak, amelyek legtöbbje viasz alapú festéket tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése