2014. március 14., péntek

Íróeszközre mindenkinek szüksége van

Íróeszközre életünk minden szakaszában szükség van. Óvodás és iskolás korunkban eleinte ceruzát, színes ceruzát adnak kezünkbe, mert azt ki lehet radírozni. 

Később egyre inkább rászokunk a toll használatára. Életünk során pedig folyamatosan változik, hogy éppen mikor milyen tollat használunk, vagy milyen tollra van szükségünk. Az üzleti életben is elengedhetetlen a toll, a legtöbb nyomtatványt kék vagy fekete tollal kell kitölteni.

Mindig legyen nálunk íróeszköz
Bárhol, bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk van íróeszközre. Az iskolában vagy más oktatási folyamat során elengedhetetlen, hogy legyen nálunk legalább egy toll, de az élet más területén is elengedhetetlen a jelenléte, ha nem akarunk lemaradni valami fontos információról, amit fel kellett volna írnunk. Egy vállalat esetében ugyanilyen fontos, hogy ne csak az alkalmazottaknál, de az ügyfeleket fogadó asztaloknál is legyenek tollak kihelyezve. Kellemetlen lehet, ha alá kell írnia valamit az ügyfélnek, és nem tudunk tollat biztosítani számára. És a toll nagyszerű ajándék is lehet!

Különféle íróeszközök
Az életszakaszoktól és munkától függően is rengeteg típusú íróeszközről beszélhetünk. Csak a tollaknak több ezer változatával találkozhatunk, melyek eltérő tintával, mechanikával, nagysággal, formával és anyaggal rendelkeznek. Ahogy mi emberek sem vagyunk egyformák, nem használunk ugyanolyan tollat sem. A beszerzői kínálatban megtalálhatóak különféle ceruzák, golyóstollak, tűfilcek, speciális ceruzák, töltőtollak, markerek, kréták, tollkészletek és egyéb tartozékok is. A régen élt emberek tollaikat is jobban megbecsülték, hiszen egy-egy toll apáról fiúra is szállhatott. Ráadásul üzleti körökben ma sem mindegy milyen tollat kapunk elő a zsebünkből.

Tollak
Válassza az ízlésének megfelelő tollat! Legyen az golyóstoll, tűfilc, vagy töltőtoll nálunk biztosan megtalálja. A beszerzői kínálat általában tartalmazza a különféle golyóstollakat: csavaros, nyomógombos, eldobható, többszínű, multifunkciós vagy zselés toll, de a töltőtollak több fajtáját is. Ha Önnek a hagyományos tollnál többre van szüksége, válassza a multifunkciós tollakat, amelyek lézer vagy érintőképernyős funkcióval rendelkeznek.

Ceruzák
A ceruzáknak is sok fajtája van a nyomógombos-, a speciális- és a színes ceruzák csak egy részei a kínáatnak. Ezek mellett festőceruzát, sztenografikus ceruzát, ácsceruzákat, másolóceruzát, radírtollat, színesceruzákat, zsírceruzákat és pasztell ceruzák is beszerezhetők.

Marker
Írószerek között a markerek nagy választéka is jelentős, ezek között leggyakoribbak a standard szövegkiemelő filcek, tábla- és egyéb tartozékok, illetve speciális markerek. A szövegkiemelő filcek között vannak fóliaíró- és alkoholos filcek, CD/DVD filcek, üvegfilcek, lakkmarkerek, ipari markerek, textilfilcek, és UV-filcek is.

Kréta
A beszerzői kínálatban még iskolák, festő-mázolók, kreatív foglalkozású vállalkozók is találhatnak érdekességeket, például különféle krétákat. Legyen az iskolai kréta, viaszkréta, pasztell ceruza, jelölő kréta vagy csapózsinór kréta.

Tartozékok
Az egyes íróeszközök használata során különféle tartozékokra is szükség van. A ceruzák használatához hegyező szükséges (egylyukú-, kétlyukú-, tartályos hegyező vagy hegyezőgép is). Markerhez és töltőtollhoz szükséges a patron, a tuskihúzóhoz pedig a rajztinta. De kellhetnek szivacsok, törlő eszközök, radírok, öntapadós jegyzetcsíkok, vonalzók és papírok is különböző méretekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése