2014. március 21., péntek

Nyomtatványok 2.

Pénztárjelentés, pénztárkönyv, pénztárelszámolás
A készpénzforgalom szabályozásához szorosan kapcsolódik a pénztárjelentés vezetése. Minden cég köteles a kimenő és bejövő készpénzforgalomról nyilvántartást vezetni. A házipénztárt érintő kiadásokat és bevételeket az úgynevezett pénztárjelentésen kell vezetni.

A pénztári készpénzforgalom elszámolására szolgáló nyomtatvány a pénztárkönyv. Azok a vállalkozók vagy önálló tevékenységet folytató magánszemélyek használhatják, akik kizárólag készpénzforgalmat bonyolítanak le, vagy csekély banki forgalommal rendelkeznek. A pénztárelszámolás az áruértékesítés bevételeinek ellenőrzésére szolgál. A pénztárjelentés és pénztárelszámolás 25 x 2 lapos formában kaphatók, A/5 méretben.

Szállítólevél
A szállítólevél a termékek helyváltoztatását, valamint megrendelés teljesítését igazoló bizonylat, amelyet a szállító tölt ki, ha egy terméket egy másik helyre szállít. Egyre fontosabb szerepet kap ez a nyomtatvány, ugyanis egyes cégek akár minden számla mellé megkövetelhetik a szállítólevél kiállítását, amelyet a megrendelés teljesítésének igazolására használnak. A beszerzői kínálatban megtalálható 50 x 2, 25 x 3, 25 x 4, de 25 x 6 lapos formában is.

Útnyilvántartó, menetlevél
Ha a cégtulajdonos nem szeretné, hogy a cégautókat személyes célokra használják az alkalmazottak, vagy nem akar adót fizetni a céges gépjárművek magáncélú használata után, akkor érdemes útnyilvántartást vezetni. Az útnyilvántartás helyettesíthető menetlevél vezetésével is, abban az esetben, ha az tartalmazza azokat az adatokat, amelyeket az útnyilvántartásnak is tartalmaznia kell. A közúti forgalomban közlekedő tehergépjárműveknek, amelyek nem végez közúti szolgáltatást, menetlevelet kell vezetniük. Közúti szolgáltatást végző tehergépjármű esetén a fuvarlevél vezetése kötelező. A személygépkocsi- és tehergépkocsi menetlevél A/5 méretben, fekvő formában, valamint A/4 gépi formában is megtalálható kínálatunkban, mindkettő 100 lapos kivitelben, míg az útnyilvántartó 50 lapos tömbben kapható.

Vásárlók könyve
Ha egy vásárlónak panasza van az üzletben vásárolt áruval vagy a kapott szolgáltatással kapcsolatban, panaszát szóban vagy írásban is megteheti a vásárlók könyvébe történő bejegyzéssel. A vásárlók könyve A/4-es méretű nyomtatott füzet, amely 25 x 2 lapos formában található meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése